Bondi Beach
Door: Pippi5
Blijf op de hoogte en volg
16 Mei 2012 | Australië, Sydney
Ontbeten op het balkon van onze hotelkamer. Leuk om in de supermarkt ontbijtspullen te kopen alsof je hier woont en dan in onze straat twee take away cappuchino te bestellen. Het is hier dus herfst. Dat merk je alleen aan de verkleurde bomen want de temperatuur ligt rond de 24 graden. Perfect wandelweer. Dat gaan we doen in Bondi Beach. Daarvoor moeten we met de metro en bus en het duurt even voordat we het systeem doorhebben. Ze doen hier ook aan onhandige zones waar je als buitenlander geen snars van snapt. Anyway, we zijn er gekomen. De baai van Bondi is niet zo groot als op Tv lijkt bij 'Bondi Rescue' maar wel heel leuk door de losse bebouwing. Geen kolossale complexen dus. De golven zijn hoog en er wordt druk gesurfd. Wat ook opvalt zijn de enorme hordes hardlopers en de hoeveelheid recyclebakken en waterkranen. We lopen in een uur via kliffen naar Bronte Beach. Aan het strand zit een klein park waar we picknicken met fish and chips. We doen balspelletjes. Nienke leert vangen! We besluiten het voorgenomen middagprogramma te skippen zodat we alles rustig aan kunnen doen. We worden nog net zo relaxed als de Aussies! Om zes uur melden we ons aan bij een rondleiding door de Rocks, de oudste wijk van Sydney. De plek waar alle veroordeelden woonden. De gids had hier mooie verhalen over maar na drie kwartier waren O, D en N het wel zat en zijn we 'm gesmeerd. Gegeten in een Duits restaurant en daar met een halve liter geproost op opa's verjaardag!