Ayers Rock
Door: Pippi5
21 Mei 2012 | Australië, Sydney
Onderweg denken we 'm te zien, maar blijken zoals zovele toeristen erin gestonken te zijn: we zien Mount Conner: ook een enorme rode rots in the middle of nowhere. Na de nodige foto's door naar een roadhouse om hamburgers te eten en te kijken naar Emu's (soort struisvogel). Alles roept een beeld op van je jaren 50-60 in het wilde westen van de USA: we zijn echt een roadtrip aan het maken. En dan zien we de echte Ayers Rock: enorm groot! Prachtig mooi om te zien.
We zetten de tent op bij de Uluru camping en rijden daarna door naar de rotsen, want naast Uluru is er nog iets dergelijks: The Olgas. Een verzameling enorme rode rotsen die net als Ayers Rock uit het niets opsteken. Ook dit behoort tot het allerheiligste van de Aboriginals. We zijn al lekker bezig alle heilige plekken op de wereld langs te gaan... Na een lange wandeling door de Olgas, genieten we nog van een zonsondergang bij Ayers Rock: dan zijn de kleuren op hun mooist. De dag wordt zoals gebruikelijk met een bbq afgesloten.