Back to Alice - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van Pippi5 - WaarBenJij.nu Back to Alice - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van Pippi5 - WaarBenJij.nu

Back to Alice

Door: Pippi5

Blijf op de hoogte en volg

22 Mei 2012 | Australië, Alice Springs

We laten Uluru achter ons in de spiegels om terug te rijden naar Alice Springs, ca 450km. Omdat we nog niet echt de terreincapaciteiten van onze auto hebben beproefd, kiezen we voor het grootste deel onverharde weg, met een paar 4wd-tracks. Dat ging best goed: lage gearing, aanwijzingen door Loet voor de auto, Willem die dat netjes volgde: alles conform onze cursus. Toch bleek deze VW niet van hetzelfde caliber als een Landrover of Toyota. De motor sloeg regelmatig af en de bodemvrijheid, op- en afloophoeken waren erg beperkt. Dus na een half uur was het zover: we zaten echt vast, tot op de bodem in het zachte zand en konden niet meer voor- of achteruit. En dat was dus uren rijden van de dichtsbijzijnde nederzetting. We hebben wel een sateliet-noodzender bij ons, maar om die nu maar meteen te gebruiken was onze eer tena. Achteraf maar gelukkig ook, want bij het (achteraf) nalezen van de verhuurvoorwaarden stond expliciet dat we niet op deze track hadden mogen rijden...
Gelukkig wisten we wat te doen: we lieten de banden een heel stuk leeglopen en Willem ging graven: dat was best warm! Ook takken voor de wielen gelegd en het losse zand natgemaakt voor meer grip. En yes, We kwamen weer vrij! Daarna de rest van de track maar eens per voet verkend en zagen dat het alleen maar erger werd. Dus we zijn omgedraaid en via de onverharde weg langzaamrijdend (zachte banden) nog 100km doorgereden naar een roadhouse met compressor. Dit was wel weer genoeg off-road avontuur voor één dag. Dat we het toch wel erg spannend vonden blijkt ook wel uit het feit dat niemand even foto's van dit evenement heeft gemaakt.
Onderweg ook nog een 4000 jaar oude meteorietinslag bezocht. Ongelofelijk dat een steentje met de omvang van een oliedrum een gat in grond kan maken dat wel 300m in doorsnee is en minstens 20m diep.
We eindigen de dag in Alice Springs waar de kinderen Rock Walabies uit de hand kunnen voeren: heel lief. Ook hier weer een prachtige sterrenhemel met een hele witte melkweg: dat zullen we wel missen aan de oostkust.

• 23 Mei 2012 - 04:02

Floortje:

Wat een avonturen allemaal! Super!! Het ziet er echt fantastish en "ver-weg" uit!

• 23 Mei 2012 - 08:19

Annemarieke:

Wat spannend allemaal en waarom komt er nu eens een ander off the road tripje in Australië in mijn gedachten.

Jullie verhalen zijn echt super om te lezen en ook oma geniet er erg van.

• 23 Mei 2012 - 12:15

Eveline:

Echt te gek om jullie verslag bij te houden. Keep it coming!

• 23 Mei 2012 - 17:05

Yasmijn:

echt te gek is het leuk?
    we missen je wel hoor marie-lou !
    groetjes yasmijn