Dolfijnen! - Reisverslag uit Surfers Paradise, Australië van Pippi5 - WaarBenJij.nu Dolfijnen! - Reisverslag uit Surfers Paradise, Australië van Pippi5 - WaarBenJij.nu

Dolfijnen!

Door: Pippi5

Blijf op de hoogte en volg

26 Mei 2012 | Australië, Surfers Paradise

Vandaag gaat een lang gekoesterde wens in vervulling: we gaan zwemmen met dolfijnen! Daarvoor moeten we naar Surfers Paradise, het Benidorm/Cherso van Australië. Naast het kleine fortuin voor het zwemmen moesten we óók nog entree voor het park betalen. Maar dan kunnen we later ook nog in de achtbanen.... Nadat we ons door vijf disclaimers geworsteld hadden konden we onze wetsuits aantrekken.
We waren met z'n 5-en, een Japanse trainer en Bala: een 16-jarige dolfijn. Hij kon allerlei trucjes, waaronder zijn tong uitsteken, zingen, zwaaien, bal vangen en terug brengen, hoog springen enz. We konden hem over rug en buik aaien. Heel bijzonder dat je zo met een wild dier kunt spelen. De tijd vloog voorbij en na het uitdelen van de laatste visjes gingen we douchen en omkleden. De rest van Seaworld verkend: Jet Resque (lage achtbaan waarbij je op een jet ski zit). Australiërs zijn behoorlijk fors en regelmatig moesten er mensen uit omdat de beugel niet over hun benen paste. Veel mooie vissen natuurlijk, pinguïns en ijsberen. Vier blokes op jet ski's lieten nog wat mooie stunts zien en ook de dolfijnenshow hebben we gezien. Tenminste gedeeltelijk want Nienke richtte een bloedbad aan met een bloedneus die wel een kwartier aanhield. Na wat schoonmaakwerk zijn we weer terug gereden naar de camping waar we gegeten hebben en film hebben gekeken.

• 27 Mei 2012 - 06:03

Floortje:

Foto graag!! (niet van die bloedneus maar van het zwemmen met de dolfijn natuurlijk!)

• 28 Mei 2012 - 21:52

Baudine:

O Pippi5 ik heb veel te lang niet gekeken.
    Maar op deze kan ik niet wachten om te reageren. Ik mocht ook zwemmen met dolfijnen in Australie. Ik heb nog nooit zo lang geglunderd van oor tot oor. Geweldig.
    Diezelfde glunder zie ik vandaag op jullie foto's.
    Geweldig

Baudine

• 01 Juni 2012 - 09:53

Groep 4b:

Hoi Nienke,

Wat een leuke foto van jou en de dolfijn.
    Volgens de meiden moet je hem op je hyves zetten.

Groetjes!!