lekker aan het strand
Door: Pippi5
Blijf op de hoogte en volg
27 Mei 2012 | Australië, Coolangatta
We verlaten onze camping met vloerverwarming in noordelijke richting. In Coolangatta stoppen we bij het strand. Enorm breed en verlaten, met hele hoge golven. Helaas is hier geen lifeguard, en het is ook niet duidelijk of er een haaiennet is. Daarom gaan we niet verder dan onze knieen het water in. Jammer van de net nieuwe bodyboards. Een paar uurtjes later rijden we verder richting Brisbane. Dit is nu de 2e keer dat we door deze toch wat troosteloze stad rijden. Het kleine centrum is leuk, maar verder bestaat deze stad uit eindeloze betonnen wegen met onafgebroken 2e hands autohandelaren, KFC's, McD's, Hungry Jacks (=Burger King), andere industriegebouwen met schreeuwende, lelijke reclameborden. Een welstandscommissie zou hier op zijn plaats zijn. Ook de oneindige hoeveelheid onleesbare en onnodige verkeersborden verbaast ons: ze verbieden echt alles wat los en vast zit en wijzen ons in ieder geval niet de goede weg. Gelukkig hebben we een TomTom bij ons, zodat we niet afhankelijk zijn van dit Australische wegengeklungel: Australie is een fantastisch land, maar dit heeft ons eigen kikkerland echt stukken beter geregeld!
We bellen met het Lone Pine Koala Sanctuary (waar we morgen heen gaan) of ze een camping in de buurt weten. De suggestie die we van ze krijgen blijkt bij aankomst gesloten. In de weide omtrek is er geen camping en zijn we gedwongen terug te rijden naar Brisbane, in de wetenschap dat we de volgende dag nog 2x door die naargeestige straten van Brisbane moeten rijden. 's Nacht worden we 3x wakker van de politiesirenes: morgen snel naar de koala's en dan Brisbane ver achter ons laten!