zeilen rondom de Whitsunday Islands - Reisverslag uit Sydney, Australië van Pippi5 - WaarBenJij.nu zeilen rondom de Whitsunday Islands - Reisverslag uit Sydney, Australië van Pippi5 - WaarBenJij.nu

zeilen rondom de Whitsunday Islands

Door: Pippi5

Blijf op de hoogte en volg

09 Juni 2012 | Australië, Sydney

Hoe te beginnen.... De afgelopen dagen waren zo bijzonder dat het haast niet in een beschrijving te vatten is.
Zaterdagavond werden we om 18.30 uur opgehaald bij de camping. We gaan drie dagen zeilen op een tweemaster rond de Whitsunday Islands. Onderweg naar de haven haalden we de andere reisgenoten op:
Norman (82), maakt deze trip voor de 3e keer op rij. Christine (50) uit Nieuw Zeeland, Navinia en Bianca (25) uit Duitsland, Chris en Greg (30) uit Frankrijk en een klef stelletje waar ik absoluut geen details over heb. We waren dus met 13 passagiers en 6 bemanningsleden. Max capaciteit van de Solway Lass is 32 passagiers. De kinderen kregen een 6 persoons hut en Willem en ik een ieniemini 2-persoons hutje. Het is al donker als we inschepen. Nadat we onze tassen in de hutten hebben gezet worden we gebriefd op het middendek door kapitein Reggie. Hij houdt een geestig verhaal over veiligheid wat erop neerkomt dat je er bij noodgevallen voor moet zorgen dat je er goed uitziet want de televisiehelicopters zijn als eerste ter plaatse. Om 20.00 uur varen we uit bij windkracht 6. Dat betekent enorme golven en af en toe een bui. Eerst zitten we binnen maar na een uur begint iedereen er wat ongemakkelijk danwel groen uit te zien en verhuizen we naar buiten. Olivier valt in slaap en heeft nergens meer last van. Om 22.00 uur zijn we in de baai waar we zullen overnachten en waar gelukkig geen hoge golven zijn. We vallen als een blok in slaap.