Tropisch eiland in de zee. - Reisverslag uit Magnetic Island, Australië van Pippi5 - WaarBenJij.nu Tropisch eiland in de zee. - Reisverslag uit Magnetic Island, Australië van Pippi5 - WaarBenJij.nu

Tropisch eiland in de zee.

Door: Pippi5

Blijf op de hoogte en volg

15 Juni 2012 | Australië, Magnetic Island

Vanochtend met de bus naar de ferry en daarna waren we in 20m op Magnetic Island. Dit eiland heet zo, omdat James Cook (ontdekker van deze eilanden in 18e eeuw) problemen met zijn kompas kreeg toen hij bij deze eilanden in de buurt kwam.
Op het eiland wilden we een Mini Moke huten, maar dat bleek niet te mogen. Reden: het was niet toegestaan meer dan 2 personen op de achterbank te zetten. De Australiers zijn enorm gezagsgetrouw, dus al onze argumenten waren van generlei waarde en vertrokken we uiteindelijk in een saaie sedan. Achteraf eigenlijk helemaal niet nodig, want tegen alle verwachtingen in bleken de afstanden heel erg beperkt op dit eiland. We hebben in totaal maar 14km afgelegd om heen en weer over het eiland te gaan: dat is zelfs minder dan op Terschelling!
We hebben de dag doorgebracht bij Horseshoe Bay aan de noordoostkant van het eiland. Lekker luieren, zonnen, wandelen en lezen. 's Middags hebben Willem, Olivier en Dirk nog met een catamaran op zee gezeild: dat ging lekker hard. Daarna weer terug met de sedan en nog een andere baai bezocht.
Vervolgens de auto weer ingeleverd en met de ferry en de bus weer naar de camping.
Daar blijkt onze camper inmiddels ingebouwd te zijn met nog 2 andere identieke Apollo campers, waarvan 1 is gehuurd door een Nederlands stel met 2 kleine kinderen uit Utrecht. We hebben gezellig geborreld en ervaringen uitgewisseld, terwijl de kinderen met elkaar speelden: leuk om weer eens in het Nederlands met anderen te spreken.

• 15 Juni 2012 - 18:19

Frederique:

Echt leuk (ben jaloers) heb de kaart van jullie op mijn kamer hangen
    XxxxxXxxxxXxxxxxXxxxxxxXxxxxxx
    Frederique
    P.S. Hebben jullie het leuk
    P.P.S. Voor jullie alle maal een paar kusjes