Watervallen en cassowary's - Reisverslag uit South Mission Beach, Australië van Pippi5 - WaarBenJij.nu Watervallen en cassowary's - Reisverslag uit South Mission Beach, Australië van Pippi5 - WaarBenJij.nu

Watervallen en cassowary's

Door: Pippi5

Blijf op de hoogte en volg

16 Juni 2012 | Australië, South Mission Beach

Vandaag weer verder noordwaarts gereden. Eerst een half uur rondgereden in Townsville om een kop koffie te vinden: dat is in Australie kennelijk een luxe artikel, want de minimale prijs is 4,5$(=4?) en het is alleen in coffee shops (echte!) te verkrijgen. Om net als in NL even 5 koppen koffie te drinken is er dus niet bij, we laten het bij 1 en dat is ook wel zo gezond.
Na 2 uur rijden gaan we de hoofdweg af om wat watervallen te bezoeken. Die vinden we en ze zijn prachtig. Gelukkig kunnen we ook zwemmen in het riviertje, want de klim is in dit inmiddels tropische deel van Australie best warm. De rivier met de rock pools doet sterk denken aan de riviertjes die je ook in de Franse Ardeche vindt.
Na de verfrissende duik rijden we door naar Mission Beach, waarbij we door een groot gebied met cassowary's (een soort struisvogels) rijden. Ondanks alle waarschuwingen voor mogelijke botsingen zien we er geen een, zelfs geen dode.
Gelukkig wordt dat op de campsite goed gemaakt: onverwacht loopt er opeens zo'n joekel op nog geen halve meter achter ons. Meteen iedereen in rep en roer want ze blijken toch wel bijzonder en dus stonden er opeens 50 Aussies met camera's om het beest heen. Maar wel voorzichtig, want het schijnen agressieve beesten te zijn, die je ernstig kunnen verwonden. Iedereen hield dan ook zijn afstand. Vannacht maar een goede zaklamp meenemen als we naar de douche gaan......