Krokodillen!
Door: Pippi5
Blijf op de hoogte en volg
29 Juni 2012 | Australië, Kununurra
Vroeg opgestaan, want 's ochtends is het ook 1,5h eerder licht. Alles ingepakt en vervolgens naar een heuveltop gereden vanwaaruit we wel 50km in de rondte kunnen uitkijken. We zien hier de 5 River Lookout: hier komen 5 grote rivieren tesamen uit in de zee (gezamenlijk voeren deze 5 rivieren 1/3 van al het zoete water van Australie af) en het is dan ook een enorm deltagebied met uitgestrekte moddervlaktes en mangrovebossen. Vervolgens naar de krokodillenfarm van Wyndham gereden die volgens eigen zeggen de grootste saltie in gevangenschap in huis heeft. We hebben hier een een aantal enorme, gemeenuitziende zoutwaterkrokodillen gezien in hokken waarvan het leek dat 1 zwaai van hun staart alles zou doen instorten: de handel in krokodillenhuiden lijkt niet zoveel op te leveren. Dit alles werd vergezeld van borden waarop stond waar en wanneer er mensen door salties waren gedood: erg gezellig.... Vervolgens werden ze gevoerd: sommigen bleven stil liggen, anderen vlogen er met een noodvaart op af: dat een beest van 1100kg en 4-5m zo snel kan bewegen is angstaanjagend. Erg spectaculair dus allemaal en dat werd nog versterkt door een wat exentrieke beheerder van de farm die met een onverstaanbaar Australisch accent de mooiste anecdotes over de beesten gaf en wat voor ellende ze allemaal wel niet konden aanrichten.
Hierna teruggereden naar Kununurra en daar de band laten maken: het bleek echter een gat van ong 5cm, dus dat werd een compleet nieuwe band. Vervolgens een camping aan het Kununurrameer opgezocht en daar aan de waterkant neergestreken. Met alle krokodillenverhalen nog vers in het geheugen toch wat angstig en blijven we op ruime afstand van het water!