de Gibb River Road op!
Door: Pippi5
Blijf op de hoogte en volg
30 Juni 2012 | Australië, Sydney
Soms is er gewoon iets teveel natuur hier. Na de angstaanjagende verhalen over krokodillen lagen we iets minder ontspannen in onze tentjes. Toen we eindelijk sliepen kwam de lokale vleermuizenclub met 983 leden in actie: krijsend gingen ze elkaar bezoeken in omringende bomen waarbij ze en masse hun adembenemende behoeften dropten. Dit oorverdovende gekrijs hield aan tot zonsopgang (5.30). Gelukkig konden we toen opstaan. Een eitje met spek deed de laatste slaap verdwijnen en na een strakke opbreeksessie waren we om 7.45 op weg naar El Questro aan de Gibb River Road (GRR). Deze weg is ooit aangelegd om de afgelegen cattle stations te kunnen bevoorraden. Nu wordt de weg ook gebruikt door enthousiaste 4w rijders. Het eerste stuk is goed te doen en om 9.00 uur bereiken we het wilderness camp El Questro. Hier vinden we wederom een plaatsje aan de rivier. Aangezien ons is verteld dat hier geen crocs zitten, kunnen we ook echt van deze mooie plek genieten. Nadat we onze tent en spullen hebben neergezet gaan we allereerst naar de Zebedee Hot Pools. In een werkelijk sprookjesachtige omgeving tussen hoge palmbomen op een groene helling komt een warmwaterrivier (32gr) aan de oppervlakte en stroomt daar via een aantal ondiepe rotspoelen naar beneden. Hier hebben we heerlijk 1,5h in liggen weken en hebben de kinderen dammetjes gebouwd om nog diepere poeltjes te maken.
Hierna zijn we de 4wd capaciteiten van de Toyota eens goed gaan testen en hebben we een 4wd-track gereden. Hele steile rotshellingen, rivierdoorwadingen, rul zand: we kwamen het allemaal tegen en dankzij onze cursus hebben we het fluitend gedaan. Uiteindelijk beloond met een prachtig uitzicht vanaf het puntje van een berg.
Na 2h over 20km te hebben gereden waren we vermoeid maar tevreden weer op de camping: daar hebben de kinderen weer netjes huiswerk gemaakt en zijn we daarna lekker in het restaurant BBQ gaan eten en vervolgens weer vroeg naar bed.