Kloven, terreinrijden en varen
Door: Pippi5
02 Juli 2012 | Australië, Sydney
En ook hier zijn we de nodige beesten tegengekomen: kangoeroes, freshies, spinnen, en 1 slang: een Taipan, de meest giftige en dodelijke slang van Australie! Gelukkig zaten wij in de auto en was de slang banger voor ons zodat 'ie snel was verdwenen. Verder kan je hier je ogen continue uitkijken naar de meest mooie vogels: rainbow lorikeet (een veelkleurige papegaai), roofvogels (zee adelaar, buizerds, black kite), Gala's (roze/grijze papegaai), witte en zwarte kaketoe's, blaffende uilen, kuifduiven, enz enz. We worden al bijna vogelaars, maar onze anti-bush-kleding (leuke moderne kleuren ipv groen-grijs-bruin) doen de vogels iets te snel verjagen.
De laatste dag bij El Questro besluiten we ook nog een bootje te huren op een rivier in een kloof. We krijgen een electrische bb-motor, 2 accu's en een route naar de rivier en het bootje mee. Daar aangekomen ligt er een bootje dat we kunnen gebruiken. De electro motor doet ons niet versteld staan van de snelheid dus na 1 uur zijn we ca 1 km verder en is het tijd om terug te keren. We zien wederom prachtige kliffen en rotswanden. Ook een verdwaalde dingo staart ons na vanaf de kant. Op de terugweg begint het opeens hard te waaien, zo hard dat binnen de kortste keren de 2 accu's leeggetrokken zijn en we de laatste 500m peddelend moeten afleggen. Heel fijn als je overal waarschuwingen ziet staan om vooral geen armen of benen buitenboord te hangen vanwege de aanwezigheid van salties...
Gelukkig hebben de salties vandaag geen puf dus komen we weer aan wal met behoud van al onze ledematen. 's Middags hebben de kinderen weer dammetjes en een speelauto offroad terrein gemaakt op het zandeiland in de rivier naast onze campsite.