Een oprit van 50 km
Door: Pippi5
05 Juli 2012 | Australië, Sydney
Ook de volgende dag blijven we hier op Charnley. Om onze plek lopen pauwen (we leren meteen dat pauwen kunnen vliegen en hoog in de boom overnachten) en op een gegeven moment rennen 2 kangoeroes voorbij die door een dingo worden opgejaagd.
Na het ontbijt (op houtvuur gemaakte koffie en gebakken eieren met spek en rooksmaak) gaan we op zoek naar de Lilly pools en Grenvilla Pools om weer van mooie natuur te genieten en met freshies te zwemmen. 's Avonds eten we op de Homestead mee met een paar andere campers en de beheerders van het cattle station. We eten wat de pot schaft: rijst met beef en custard met cocoscake toe. Prima, maar met 30$ pp nogal aan de prijs! Was wel erg gezellig om eens wat langer met Australiërs te praten en dan ook eens over andere onderwerpen dan de locaties die je hebt bezocht of gaat bezoeken. Blijkt dat de politieke problemen die je in NL hebt hier net zo veel en vervelend voorkomen: de nadelen van een ontwikkeld westers land kunnen we concluderen.
Na afloop lopen we onder een prachtige sterrenhemel terug naar onze campsite alwaar we met onze buurman nog een lang gesprek hebben over de Aboriginals en de vele en grote problemen die er met deze bevolkingsgroep zijn. Een leerzame en interessante avond!